måndag 8 december 2014

En bit på väg

Jodå , nu är jag igång. Lite svårt att bedöma om halskanten blir bra, hur den kommer att ligga, om de förkortade varven i nacken är tillräckligt många och om det är snyggt med de stora hålen som blir i raglankanten.. Jag har kanske har hunnit halvvägs tills det är dags att börja med dagens avsnitt i KALen.
När det gäller de förkortade varven funkade det bra för mig med vändningen från rätsida. Det har blivit en osynligt vändning. Men, jag får inte till det lika snyggt från avigsidan. Jag har gjort fyra sådana varv. Jag har prövat lite olika sätt, men det blir ändå lite klumpigt på den sidan där jag vänder  avigan.
Jag har använt mig av Dödergöks beskrivning av den enklaste formen av raglanökning. För mig som har tjockt garn och stickor 5,5 innebär det rätt stora hål vid omslagen. Jag försöker intala mig att det kan bli dekorativt.. Vad tycker ni?
Jag stickar runt och tänker klippa upp den till kofta sen. Det innebär en nackdel i utprovningshänseende. Det inser jag nu. Måste försöka hitta en lång kabel eller sätta över på tråd emellanåt så att jag kan prova.
Enligt de uträkningar jag gjorde med Maria Gustafssons (Marias garnhändelser) metod ska jag göra 29 raglanökningar. Det ska bli intressant att se om det kommer att stämma.

Raglanökning

11 kommentarer:

 1. Det blir fint med hålen längs raglan-sömmen Samma tankar hade jag med min kofta, men när du visar din kan jag bara tycka: snyggt!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det blir jättesnyggt! Dessutom har du samma färg på garnet som jag tänkte ha från början och jag stickar också runt.

  SvaraRadera
 3. Tack Guldstickan och Helen, då känns det lite tryggare att fortsätta!

  SvaraRadera
 4. Vad fin den blir - underbar färg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria! Egentligen är färgen mer vinröd eller oxblodsfärgad. Fotot är inte helt ärligt..

   Radera
 5. Jag gör likadan ökning och tyckte också det blev stora hål. Det ser bättre ut nu när jag stickat 7 cm. Din ser snygg ut. Spännande att sticka runt och sedan klippa upp. Det vågar inte jag. Vid provning ta två långa rundstickor så att inte maskorna ramlar av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva! Jag har precis gjort en sån klipp-uppköpta. Det funkar bra! Skönt att slippa aviga varv och montering.. Tack för tips. Provade just. Det ser bra ut som du säger.. Ringningen i halsen blir rätt fyrkantig ändå.. Men det verkar lite typiskt för modellen.

   Radera
 6. Det är så himla kul att se allas fina alster. Hinner knappt sticka för att jag kollar runt på olika KALbloggar ;) Jättesnyggt med hålen tycker jag.

  SvaraRadera
 7. Tack Nickelilltroll! Jag börjar också vänja mig vid hålen..

  SvaraRadera
 8. Jättefint med raglan"hål" i det garnet! Ser liksom distinkt ut! Trevlig blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, då känner jag mig lugn! Vad snällt sagt, Rimfrost. Vad glad jag blir!

   Radera